Historik om Rib Tours

Rib Tours startade sin verksamhet år 2003 med en RIB Unlimited 700 som stationerades i Mollösund på sydvästra Orust. 2004 utökades flottan med ytterligare en båt, en Prestige 900 med en inombords motor på 425 hk, för att senare få en systerbåt även den en Prestige 900 som kom 2005. Detta år mönstrade även nuvarande ägaren av RIB Tours på skutan, samt att detta år blev även Rib Tours dotterbolag till Ocean Group AB där även Mollösunds Wärdshus, Magasinet Mollösund samt Mollösunds Tappen ingick.

Tillsammans har Ocean Group och Rib Tours haft äran att glädja över 40000 gäster genom att åka med i våra båtar.

2007 tillkom de båtar som idag används i verksamheten, 2 st identiska båtar som är specialdesignade för Rib Tours men en röd vinge som kännetecken.
2010 köpte nuvarande ägaren RIB Tours som varit ansvarig för RIB verksamheten sedan 2005.

 

2011 blev Klippnas småbåtshamn vår huvudhemma hamn, denna ligger vid Restaurang Porter Pelle som ligger vid Hotel Waterfront Best Western Plus (f.d. Hotel Novotel) i samband med förvärvet av Rib Event AB.

2012 skaffades en ny lokal i Mollösund som vi nu kan erbjuda både konferens och middagar för slutna sällskap.

2014 på hösten inhandlas vår lilla RIB en Capelli 750 Xtreme som vi nyttjar för att köra mindre grupper.

2015 Fick Rib Tours uppdraget att ha hand om alla RIB båtar för Volvo Ocean Race under den veckan som det eventet varade, totalt 11 RIB båtar ingick då i vår flotta som vi hade under våra vingar. Ett mkt trevligt uppdrag som vi utförde med hör precision och kvalitét. Vi fick även uppdraget att köra Americas Cup VIP Guest Chaser programmet, vilket innebar att vi fick köra inom raceområdet och ”jaga” segelbåtarna för att kunna leverera en så unik upplevelse för gästerna ombord.

2016 Införskaffas en till RIB, en RING Powercraft 10,5m från en kollega i branschen.

2017 Införskaffas en stor förvaringshall i Mollösund där vi numera kan förvara båtarna under vintern.