GÖTEBORGS LÅNGA DELIKATESSRUNDA
Här är vår nya gourmet-tur där vi med hjälp av RIB-båt far mellan restauranger i Göteborgs skärgård för att provsmaka olika delikatesser. En upplevelse där ni snabbt får komma till olika krogar och få små smakbitar av det bästa från havet. Vår långa Gourmet-tur startar i Göteborg för att följas upp av tre stopp. Vi möts i Göteborg på Klippans småbåtshamn där ni kliver ombord på våran Pråm och inleder med en fördrink under tiden vi har en genomgång innan det bär av utåt öppet vatten. Vi passerar Älvsborgs fästning, Hjuvik och Öckerö innan vi så småningom skymtar Öckerö och vårt första stopp på Hönö och restaurang Tullhuset. Här kommer ni få öppna ostron och avnjuta tillsammans med ett glas bubbel.
Väl i båten igen rör vi oss norröver förbi Öckerö tills vi hamnar på Fjärholmen där vi besöker deras laxodling och får smaka på lax tillagad på olika vis. När detta är uppätet är det dags för återfärd för att sjunka ner de två rätterna och ladda upp inför huvudrätten som serveras på Pråmen där vi startade. Här blir det en skaldjursbuffé med krabba, havskräftor, räkor, musslor, bröd och såser. Givetvis blir det en god dessert efter att buffén är avklarad med kaffe.
FÖRSLAG PÅ UPPLÄGG
15.00 Samling på Pråmen vid Klippans småbåtshamn
16.00 Ankomst Hönö, Ostron och Champagne
16.30 Avfärd 1645 Ankomst Fjärholmen, laxodlingen
17.30 Avfärd
18.00 Ankomst Pråmen, Middag
21.00 Avslut
INFORMATION
Tidsåtgång:
5-5.5h
Antal deltagare:
8-44 personer
Vad ingår:
Mat o dryck på stoppen enligt text, RIB båt , skeppare, bränsle, säkerhetsutrustning
Vad tillkommer:
Dryck på Mollösunds Wärdshus, samt ev extra dryck på stoppen
Upphämtningsplatser:
Klippan
Krogar:
Tullhuset och Fjärholmens laxodling
Pris ex.moms:
2.295 kr / person beräknat på 12 deltagare