RIB Dine Around i Gbg skärgård

En oförglömlig skärgårds och smakupplevelse..

Lång Dine Around

Här är vår egen tolkning av Dine Around som gestaltas i vår RIB-båttaxi där vi far mellan restauranger i Göteborgs skärgård. En upplevelse där ni snabbt får komma till olika krogar och få små smakbitar av det bästa från havet.

Vår långa Dine Around tur startar i Göteborg för att följas upp av tre stopp. Vi möts i Göteborg på Klippans småbåtshamn där ni kliver ombord på våran Pråm och inleder med en fördrink undertiden vi har en genomgång innan det bär av utåt öppet vatten. Vi passerar Älsborgsfästning, Hjuvik och Öckerö innan vi så småningom skymtar Öckerö och vårt första stopp på Vinga. Här kommer ni få öppna ostron och avnjuta tillsamans med ett glas bubbel.

Efter denna aptitretare är vi nere i båten igen och cruisar söderöver med Öckerö på vår styrbordsida innan en styrbordsgir sker och vi glider in under Fotöbron och så småningom in i Hönös hamn. Här är det dags för nästa stopp och här vankas det Tullhusets Tullarsandwish tillsammans med ett glas vin på restaurangen Tullhuset. När detta är uppätet är det dags för återfärd för att sjunka ner de två rätterna och ladda upp inför huvudrätten som serveras på Pråmen där vi startade. Här blir det en skaldjursbuffé med krabba, havskräftor, räkor, musslor, bröd och såser. Givetvis blir det en god dessert efter att buffén är avklarad med kaffe.

1630 Samling på Pråmen vid Klippans småbåtshamn.
1745 Ankomst Vinga
1815 Avfärd
1830 Ankomst Hönö
1915 Avfärd
1930 Ankomst Pråmen, Middag
2200 Avslut. 

 

Kort Dine Around

På vår korta Dine Around tur besöker vi två stopp istället för tre. Detta upplägg är perfekt som en lång förrätt om ni har middag planerad någonstans inne i Göteborg. Vi startar inne i Göteborgshamn likt den första turen och beger oss sedan väster ut till Björkö och resturangen, Sea Side. Här serveras Champagne och ostron samtidigt som ni får njuta av restaurangens fantastiska läge. 

Sen hoppar vi ner i RIB-båten (båttaxi) igen, tar på oss skidglasögonen och drar vidare. Nästa stopp på resan ligger söderöver och heter Hönö. Precis vid kajen ligger resturang tullhuset. Här finns det två alternativ. Tullarsandwish serveras med ett glas vin blir det sista av förrätten innan det är dags att gå ned i båten igen och åka in till Göteborgshamn.

1700 Avfärd Göteborg, Klippan
1745 Ankomst Vinga
1715 Avfärd
1830 Ankomst Hönö
1900 Avfärd
1930 Ankomst Göteborg, Klippan

 

Information

Tidsåtgång:
5-5.5h alt 2.5-3h
Antal deltagare:
8-36
Vad ingår:
Mat o dryck på stoppen enligt text, RIB båt , skeppare, bränsle, säkerhetsutrustning.
Vad tillkommer:
Dryckesnotor, samt ev väntetid och extra beställningar
Upphämtningsplatser:
Klippan
Krogar:
Vinga och Tullhuset Hönö
Pris ex.moms:
Lång: 1.950 kr / p samt Kort: 1.350 kr / p beräknat på 12 deltagare
Boka här